Kit - Online könyvesbolt Online könyvvásárlás

Kit - Online könyvesbolt

Online könyvvásárlás

Kategóriák

Kisvállalkozások alapítása, működtetése, megszüntetése
Kisvállalkozások alapítása, működtetése, megszüntetése

Murányi István

KR-86
1.600.-
A jegyzet, a 0874-06 azonosító számú „Kisvállalkozások alapítása, működtetése, megszüntetése" követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek elsajátításához nyújt segítséget.
A logisztikai ügyintéző feladatai (CD-vel)
A logisztikai ügyintéző feladatai (CD-vel)

Sebestyén László – Vörösmarty Gyöngyi

KR-393
2.950.-
A könyv teljes egészében tartalmazza az OKJ-s képzés nomenklatúrájában szereplő 10034-12 azonosító számú „Logisztikai ügyintéző feladatai” szakmai modul anyagát öleli fel és a vállalati logisztikai rendszer működésének alapelveivel és alapelemeivel foglalkozik.
Raktározási ismeretek
Raktározási ismeretek

Némon Zoltán

KR-381
3.050.-
A könyv tartalmazza az 54 841 11 azonosító számú „Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző” 51 345 06 számú „Raktárvezető”, valamint 31 341 04 számú „Raktáros” követelménymoduljainak a Szakmai és Vizsgakövetelményekben leírt és a két modul kerettantervében szereplő ismeretanyag követelményeit.
Utazási irodák működése - Utazásszervezés és utazásközvetítés
Utazási irodák működése - Utazásszervezés és utazásközvetítés

Molnár Gabriella

KR-18
1.950.-
Ez a könyv azoknak kíván segítséget nyújtani, akik a különböző turisztikai vállalkozásoknál utazásszervezői vagy utazásközvetítői tevékenységgel szeretnének foglalkozni. A szöveges részben leírtakat a jegyzet végén gyakorlati példák illusztrálják.
Vendéglátó gazdálkodás (Tankönyv)
Vendéglátó gazdálkodás (Tankönyv)

Dudásné Baricza Margit-Poós Ferencné

KR-402
4.500.-
Ez a könyv, amit most átnyújtunk Önnek Vendéglátó gazdálkodás címmel, a 11561-16 Gazdálkodási ismeretek modul témakörei, valamint a 11536-16 Marketing a vendéglátásban modulból a „Vendéglátó gazdálkodás elmélete” és a „Vendéglátó gazdálkodás gyakorlata” tantárgyak, továbbá a 10045-12 Gazdálkodás modul „Vendéglátó gazdálkodás” és „Szakmai számítások” tantárgyak alapján dolgozza fel a vállalkozásokat érintő gazdálkodási ismereteket.
Szakmai vizsgára felkészítő feladattár (Tankönyv)
Szakmai vizsgára felkészítő feladattár (Tankönyv)

Dudásné Barica Margit

KR-401
2.950.-
Ez a vendéglátás területén Szakmai vizsgára felkészítő feladattár a vendéglátás különféle területén dolgozó leendő szakemberek – szakács, cukrász, pincér, vendéglátó üzletvezető, fogadós, vendéglátásszervező – számára ad segítséget a szakmai számítások begyakorlásához, a vizsgákra való eredményes felkészüléshez. A feladattárban szereplő példák valós üzleti szituációkat vesznek alapul, a számítások sikeres elvégzése, az egyes feladattípusok megértése, helyes megoldása hozzá segítheti a leendő munkavállalókat, a vendéglátásban működő vállalkozókat szakmai döntéseik megalapozásában.
Professzionális bártender
Professzionális bártender

Antal B. Gábor- Bádonyi Mihály- Szőke Szabolcs

KR-404
2.800.-
A bártender szakma és a bárok működésének megismerése segít hozzá ahhoz, hogy bővebb ismeretek szerezzünk az italfogyasztás igazi kultúrájáról, élvezetéről. A bárokban találhatjuk a legszélesebb italkínálatot, a legszakszerűbb felszolgálást, a legtöbb kreatív kevert italt. Könyvünk ezt mutatja be.
Willkommen in Budapest
Willkommen in Budapest

Jágerné Pethő Magdolna

KR-355
2.500.-
A könyv Kubesch Mária: Budapesti városnézés könyve alapján készült. Az érdeklődők olyan, mindenre kiterjedő ismeretanyagot kapnak, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy felkészülten induljanak el fővárosunk nevezetességeinek megtekintésére.
A kereskedelmi egység működtetése,az áruforgalom lebonyolítása (Tankönyv)
A kereskedelmi egység működtetése,az áruforgalom lebonyolítása (Tankönyv)

Brusztné Kunvári Enikő

KR-90
3.950.-
A tankönyv a kereskedelmi szakmai képzés alapköveit alkotó modulok tantárgyait dolgozza fel: ezek a 11992-16 Kereskedelmi ismeretek modulból a Kereskedelmi ismeretek és a 11691-16 Eladástan modulból az Eladástan, illetve az Eladási ismeretek.
Feladatgyüjtemény a kereskedelmi vállalkozások gazdálkodásának elemzéséhez...
Feladatgyüjtemény a kereskedelmi vállalkozások gazdálkodásának  elemzéséhez...

Murányi István

KR-85
3.050.-
A feladatgyűjtemény a 12057-16 számú „Kereskedelmi gazdálkodás” követelménymodul Kereskedelmi gazdaságtan tantárgy elméleti tananyagának gyakorlati alkalmazásához hivatott segítséget nyújtani a kereskedelmi szakképzésben résztvevőknek.
Logisztika feladatgyűjtemény
Logisztika feladatgyűjtemény

Némon Zoltán - Sebestyén László...

KR-385
2.650.-
A feladatgyűjtemény a Logisztikai ügyintéző OKJ képzés tananyagához készült. A benne szereplő példák, feladatok a KIT gondozásában megjelent Logisztikai tankönyvcsalád köteteinek a tematikája szerint lettek csoportokba rendezve.
Szállítás, fuvarozás, szállítmányozás
Szállítás, fuvarozás, szállítmányozás

Sebestyén László

KR-383
2.750.-
A könyv teljes egészében tartalmazza az OKJ-s képzés nomenklatúrájában szereplő 10035-12 azonosító számú „Szállítás, fuvarozás, szállítmányozás” szakmai modul ismeretanyagát.
Élelmiszerek, gyógynövények és vegyiáruk forgalmazása (Tankönyv)
Élelmiszerek, gyógynövények és vegyiáruk forgalmazása (Tankönyv)

Csák Emese

KR-313
4.200.-
A könyv a Kereskedő szakképesítés Eladó mellékszakképesítéssel 10031-16 „A főbb árucsoportok forgalmazása” szakmai követelménymodul „Élelmiszer- és vegyi áruismeret” tantárgy céljainak kíván megfelelni. Lefedi továbbá a 10028-16 azonosító számú – „Az élelmiszerek és vegyiáruk forgalmazása” – szakmai követelmény modul tantárgyi és témaköri követelmények elvárásait is.
Klinikumi ismeretek
Klinikumi ismeretek

Barta Tamás - Demeter János

KR-456
2.900.-
Az egészségügyben dolgozók többségét nyomasztja a mindig megújuló nagy tömegű orvosi információ, amely a betegek diagnosztizálásában és kezelésében felhasználható.
Munkahelyi egészség és biztonság
Munkahelyi egészség és biztonság

Murányi István

KR-328
1.950.-
A könyv, a 11500-12 azonosító számú „Munkahelyi egészség és biztonság”megnevezésű szakmai követelménymodul témaköreit dolgozza fel. Felépítése, a témakörök tárgyalási sorrendje azonos a modul felépítésével.
Alkalmazott számitástechnika+CD
Alkalmazott számitástechnika+CD

Béres Ilona-dr.Licskó Ildikó

KR-432
1.900.-
A könyv és a hozzátartozó CD bemutatja a Windows 7 operációs rendszert, a szö¬vegszerkesztő, táblázatkezelő, bemutató készítő, weblapkészítő és adatbázis kezelő alkalmazásokat tartalmazó Microsoft Office 2013 csomagot, valamint az ingyenesen elérhető és letölthető irodai, böngésző és levelező programokat.
Barangolás a teák világában
Barangolás a teák világában

Komsa Ildikó

KR-403
1.900.-
Jelen könyvünkben a tea növénnyel (Camelia sinensis (L.) Kuntze) és az „egyéb teafélék” megismertetésével foglalkozunk. Bepillantunk a teázás történetének néhány érdekesebb epizódjába, ismertetjük a főbb teakultúrákat és a legismertebb teafajták közül néhányat.
Elsősegélynyújtás – első ellátás
Elsősegélynyújtás – első ellátás

Barta Tamás - Demeter János

KR-457
1.750.-
Az elsősegélynyújtás elsősorban gyakorlati ismereteket kíván, de ez elmélet nélkül nem működik. Ennek az ismeretnek a megszerzésében próbál könyvünk segítséget nyújtani. A könyvet bárki haszonnal olvashatja, de mégis elsősorban azok számára javasoljuk akik most még laikusok, de valamely egészségügyi területen tanulva szakembereké kívánnak válni és ehhez az elsősegélynyújtás alapjait kívánják elsajátítani.
Anatómia – élettan (Tankönyv)
Anatómia – élettan (Tankönyv)

Barta Tamás - Demeter János

KR-458
4.100.-
A könyv segítségével az olvasó megismerheti az emberi szervezet felépítését, a belső szervek struktúráját, és azok működését. A könyv szerkezete, nyelvezete és a színes ábrák nagy száma hozzásegíti az olvasót az emberi szervezet megismeréséhez, biztos alapot adva az egészségügyi tanulmányokhoz.
HACCP és élelmiszer-biztonsági előírások az Európai Unióban (Tankönyv)
HACCP és élelmiszer-biztonsági előírások az Európai Unióban (Tankönyv)

Dr. Szeitzné dr. Szabó Mária

KR-200
3.200.-
E könyv első változatának (HACCP és közegészségügyi előírások az Európai Unióban és Magyarországon) kiadására az európai uniós csatlakozást megelőzően, az arra való felkészülést segítő szándékkal került sor. Ekkor kellett megismerkedni a HACCP rendszer elméletével, és kötelező jelleggel ki kellett dolgozni annak gyakorlati megvalósítását minden kereskedelmi- és vendéglátóegységben. Az európai uniós szabályozás lényege, hogy minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozásnak tisztában kell lennie az üzletében esetlegesen előforduló élelmiszerbiztonsági veszélyekkel, és azzal, hogy neki mit kell tenniea megelőzés, a következmények elhárítása érdekében.
Communication and Sales in Trade (CD-ROM-mal) (Tankönyv)
Communication and Sales in Trade (CD-ROM-mal) (Tankönyv)

Keszthelyi Mónika, Kovács Krisztián

KR-875
4.900.-
Könyvünk célja, hogy segítséget nyújtson a kereskedelemben dolgozóknak, amikor munkájuk során külföldiekkel találkoznak, vagy külföldön szeretnének munkát vállalni. Nem hagyományos nyelvkönyvről van szó, hiszen épít – a legalább 10 osztály alatt elvégzett – általános nyelvtudásra.
Kommunikation und Verkauf im Handel (CD-ROM-mal) (Tankönyv)
Kommunikation und Verkauf im Handel (CD-ROM-mal) (Tankönyv)

Keszthelyi Mónika

KR-876
4.900.-
A könyv célja, hogy segítséget nyújtson a kereskedelemben dolgozóknak, amikor munkájuk során külföldiekkel találkoznak, vagy külföldön szeretnének munkát vállalni. Nem hagyományos nyelvkönyvről van szó, hiszen épít – a legalább 10 osztály alatt megszerzett – általános nyelvtudásra.
Gyakorló vizsgafeladatsorok alap,- közép- és felsőfokon Kereskedelem szakirány...
Gyakorló vizsgafeladatsorok alap,- közép- és felsőfokon Kereskedelem szakirány...

KITEX angol nyelvi vizsgafejlesztők

KR-615
1.600.-
A könyv gyakorló vizsgafeladatsorokat tartalmaz alap,- közép- és felsőfokon megoldókulcsokkal. A beszédértés feladatok hanganyagai a CD mellékleten találhatóak.
Gyakorló vizsgafeladatsorok alap,- közép- és felsőfokon Idegenforgalom szakirány...
Gyakorló vizsgafeladatsorok alap,- közép- és felsőfokon Idegenforgalom szakirány...

KITEX angol nyelvi vizsgafejlesztők

KR-614
1.600.-
A könyv gyakorló vizsgafeladatsorokat tartalmaz alap,- közép- és felsőfokon megoldókulcsokkal. A beszédértés feladatok hanganyagai a CD mellékleten találhatóak.
Gyakorló vizsgafeladatsorok alap,- közép- és felsőfokon Kereskedelem szakirány...
Gyakorló vizsgafeladatsorok alap,- közép- és felsőfokon Kereskedelem szakirány...

KITEX német nyelvi vizsgafejlesztők

KR-617
1.600.-
A könyv gyakorló vizsgafeladatsorokat tartalmaz alap,- közép- és felsőfokon megoldókulcsokkal. A beszédértés feladatok hanganyagai a CD mellékleten találhatóak.
Gyakorló vizsgafeladatsorok alap,- közép- és felsőfokon Idegenforgalom szakirány...
Gyakorló vizsgafeladatsorok alap,- közép- és felsőfokon Idegenforgalom szakirány...

KITEX német nyelvi vizsgafejlesztők

KR-616
1.600.-
A könyv gyakorló vizsgafeladatsorokat tartalmaz alap,- közép- és felsőfokon megoldókulcsokkal. A beszédértés feladatok hanganyagai a CD mellékleten találhatóak.
Idegenforgalmi szószedet és kifejezéstár (magyar-angol, angol-magyar) FIGYELEM!!!...
Idegenforgalmi szószedet és kifejezéstár (magyar-angol, angol-magyar)  FIGYELEM!!!...

Dombi Júlia – Szauter Krisztina

KR-860
2.500.-
Az Idegenforgalmi szószedet és kifejezéstár azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson a KITEX Idegenforgalmi Szaknyelvi Vizsgára való felkészüléshez, és a vizsgán az íráskészség feladatok megírásához.
Idegenforgalmi szószedet és kifejezéstár (magyar-német, német-magyar) FIGYELEM!!!...
Idegenforgalmi szószedet és kifejezéstár (magyar-német, német-magyar)  FIGYELEM!!!...

Révné Lőrinc Anna – Wirth Gábor

KR-862
2.500.-
Az Idegenforgalmi szószedet és kifejezéstár azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson a KITEX Idegenforgalmi Szaknyelvi Vizsgára való felkészüléshez, és a vizsgán az íráskészség feladatok megírásához.
Tourismus, hin und zurück (CD-vel) FIGYELEM!!! 2020. DECEMBERÉTŐL A KITEX SZAKMAI...
Tourismus, hin und zurück (CD-vel)  FIGYELEM!!! 2020. DECEMBERÉTŐL A KITEX SZAKMAI...

B. Zuba Mariann - Karácsonyi László Tamás...

KR-869
3.990.-
A nyelvkönyv a KITEX középfokú szakmai nyelvvizsgára készülők számára nyújt gondosan összeválogatott ismeretanyagot. Fejezetei az idegenforgalom szakterületei szerint kerültek kialakításra.
Tourism in Focus (CD-vel) FIGYELEM!!! 2020. DECEMBERÉTŐL A KITEX SZAKMAI NYELVVIZSGA...
Tourism in Focus (CD-vel)  FIGYELEM!!! 2020. DECEMBERÉTŐL A KITEX SZAKMAI NYELVVIZSGA...

Fekésházi Márta- Máthé Krisztina

KR-872
3.990.-
A nyelvkönyv a KITEX középfokú szakmai nyelvvizsgára készülők számára nyújt gondosan összeválogatott ismeretanyagot. Fejezetei az idegenforgalom szakterületei szerint kerültek kialakításra.
Trade Kit (CD-ROM-mal) FIGYELEM!!! 2020. DECEMBERÉTŐL A KITEX SZAKMAI NYELVVIZSGA...
Trade Kit (CD-ROM-mal)   FIGYELEM!!! 2020. DECEMBERÉTŐL A KITEX SZAKMAI NYELVVIZSGA...

Nagyné Lévay Andrea

KR-491
3.990.-
A nyelvkönyv a középfokú szakmai nyelvvizsgára készülők számára nyújt gondosan összeválogatott ismeretanyagot. Fejezetei a kereskedelem szakterületei szerint kerültek kialakításra. Kész tudásanyagot kínál „tálcán”, megkönnyítve ezáltal a felkészülés folyamatát.
Handeln und verhandeln im Handel (CD-ROM-mal) FIGYELEM!!! 2020. DECEMBERÉTŐL A KITEX...
Handeln und verhandeln im Handel (CD-ROM-mal)   FIGYELEM!!! 2020. DECEMBERÉTŐL A KITEX...

Albert Bernd – Albert Glória

KR-492
3.990.-
A nyelvkönyv a középfokú szakmai nyelvvizsgára készülők számára nyújt gondosan összeválogatott ismeretanyagot. Fejezetei a kereskedelem szakterületei szerint kerültek kialakításra. Kész tudásanyagot kínál „tálcán”, megkönnyítve ezáltal a felkészülés folyamatát.
BE OUR GUEST (+ CD) (Tankönyv)
BE OUR GUEST (+ CD) (Tankönyv)

Kovács Andrásné-Vajda Tibor

KR-866
5.600.-
A szakkönyvsorozat újabb tagjaként a pincéreknek és a vendéglátásban dolgozó eladóknak kívánunk segítséget nyújtani a szakmai vizsgára való felkészülésben. Az Európai Uniós kihívások megkövetelik, hogy a vendégekkel közvetlen kapcsolatban lévõ pincérek, vendéglátóipari-, gyorsétkeztetési eladók idegen nyelvi kommunikációja magas szinten történjék mindkét fél megelégedésére.
ENJOY YOUR FOOD (+ CD) (Tankönyv)
ENJOY YOUR FOOD (+ CD) (Tankönyv)

Kovács Andrásné-Vajda Tibor

KR-865
5.400.-
A könyv első hat fejezete (Brush up on Your English) nyelvi alapozó, tartalmazza a kezdők részére a minimális nyelvismeretet. A nem kezdők pedig felfrissíthetik meglévő tudásukat (A2, B1). A csoportok felkészültségi foka alapján határozzuk meg az alapozó rész feldolgozására szánt időt. A nyelvgyakorlók továbbhaladását teszttel segítjük. A következő tíz fejezet speciális szakmai ismeretanyagot dolgoz fel a szakács és cukrász szakképzésben résztvevőknek.
Seien Sie unser Gast (+CD) (Tankönyv)
Seien Sie unser Gast (+CD) (Tankönyv)

Rudolf Radenhausen

KR-868
5.600.-
A könyv a pincér és vendéglátós szakképzés idegen nyelvi tananyagegységeinek követelményét fedi le. A beszéd-centrikusságon alapuló könyv tömör nyelvtani magyarázatokból, gyakorló feladatokból, találó párbeszédekből és több szintfelmérő tesztből épül fel.
GUTEN APPETIT (+ CD) (Tankönyv)
GUTEN APPETIT (+ CD) (Tankönyv)

RUDOLF RADENHAUSEN

KR-867
5.400.-
A könyv első hat fejezete (Frischen Sie Ihr Deutsch auf) nyelvi alapozó, tartalmazza a kezdők részére a minimális nyelvismereteket. A nem kezdők pedig felfrissíthetik meglévő tudásukat (A2, B1). A csoportok felkészültségi foka alapján határoztuk meg az alapozó rész feldolgozására szánt időt. A nyelvgyakorlók tovább haladását teszttel segítjük. A következő tíz fejezet speciális szakmai ismeretanyagot dolgoz fel a szakács- és cukrász- szakképzésben résztvevőknek.
Kommunikáció az idegenforgalomban (a készlet erejéig)
Kommunikáció az idegenforgalomban (a készlet erejéig)

Király József

KR-371
1.650.-
A könyv bemutatja a legfontosabb lelki-szellemi jelenségek pszichológiai alapjait, kitér a turizmusban résztvevők utazási indítékai, motivációi pszichológiai alapjainak elemzésére.
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése (a...
A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése (a...

Murányi István

KR-88
1.750.-
A tankönyv, a 0001-06 azonosító számú „A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése” követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek elsajátításához nyújt segítséget.
Deutsch im Tourismus (a készlet erejéig)
Deutsch im Tourismus (a készlet erejéig)

Jenőfiné Szabó Erika

KR-574
400.-
E szótár összeállításával az idegenforgalomban dolgozók és e szakmát tanulók olyan segédeszközhöz jutnak, amely megkönnyíti munkájukat, tanulásukat. Ezért a szótárt a nyelvtudás különböző szintjén állók egyaránt haszonnal forgathatják.
Szakmai és üzletvezetési ismeretek a vendéglátásban (Tankönyv)
Szakmai és üzletvezetési ismeretek a vendéglátásban (Tankönyv)

Bádonyi Mihály

KR-405
4.600.-
Ez a tankönyv, amit most átnyújtunk Önnek, az előző kiadás megújított, tartalmában kiegészített változata. Ahhoz, hogy ez a tankönyv tartalmában, felépítésében megfeleljen a kerettantervekben előírt szakmai követelménymodulok elvárásainak, az előző változat ismeretanyagát új ismeretekkel kellett bővíteni, szakmai tartalmát tekintve aktualizálni, korszerűsíteni.
Mikroökonómia az alapoktól
Mikroökonómia az alapoktól

Marczellné Szilágyi Eszter

KR-706
1.200.-
A szerző művével hosszú ideje fennálló hiányt pótol a kétlépcsős bolognai rendszerű oktatásban a Mikroökonómia (Közgazdaságtan 1.) tárgy oktatásához.
Pénzügytan I.
Pénzügytan I.

Dr. Sóvágó Lajos

KR-852
1.250.-
E könyv a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatói részére nyújt pénzügyi ismereteket de természetesen más főiskolák hallgatói számára is segítséget nyújthat.
Budapesti séták olasz nyelven (a készlet erejéig)
Budapesti séták olasz nyelven (a készlet erejéig)

dr. Tamás Ágnes

583
1.100.-
A budapesti városnézés anyagát olasz nyelven ismertető segédanyag az idegenvezető-képzésben résztvevők számára.
Francia-magyar szaknyelvi szótár (a készlet erejéig)
Francia-magyar szaknyelvi szótár (a készlet erejéig)

Kovács Balázs-Juhász Szilárd

613
1.500.-
A szótár a legfontosabb szakmai szókincset tartalmazza a kereskedelem, a turizmus és a vendéglátás területén dolgozók számára.
Olasz szaknyelvi szótár (a készlet erejéig)
Olasz szaknyelvi szótár (a készlet erejéig)

Vizi Krisztina

850
1.500.-
Szótár a kereskedelem, a vendéglátás és az idegenforgalom területén dolgozó szakembereknek, diákoknak kíván segítséget nyújtani a Magyarországra látogató olasz vendégek színvonalas kiszolgálásában.
Kereskedelmi gazdálkodás (Tankönyv)
Kereskedelmi gazdálkodás (Tankönyv)

Murányi István

KR-92
3.900.-
A könyv, a 12057-16 azonosító számú „Kereskedelmi gazdálkodás” megnevezésű szakmai követelménymodul tantárgyai témaköreinek feldolgozásával, a kereskedelmi szakképzés oktatási céljainak megvalósítását szolgálja. Segítséget nyújt a követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek megfelelő mélységű elsajátításához. A könyv tartalma, ismeretanyaga megfelel a szakgimnáziumban oktatható 10033-16 Kereskedő szakképesítés – Eladó mellék-szakképesítéssel szakképzési kerettanterv modulkövetelményének, a szakmai és vizsgakövetelményekben megfogalmazott szakmai ismeretek tartalmának, ezzel is segítve az egyes anyagrészek feldolgozását, a szakmai vizsgára való eredményes felkészülést.
Korszerű ételkészítési ismeretek (Tankönyv)
Korszerű ételkészítési ismeretek (Tankönyv)

Bádonyi Mihály

KR-399
5.300.-
Jelen tankönyv a 2010-ben először 2 kötetben, majd 2016-ban egy kötetben megjelenő Korszerű ételkészítési ismeretek tankönyv javított változata. A két kötetes első kiadás 2016-ban történő korszerűsítését a nemzeti köznevelési és az új szakképzési törvény hatályba lépése, az ezzel összefüggésben bekövetkezett Országos Képzési Jegyzék változása miatt megújult képzési rendszer – a szakmai követelménymodulok, a komplex szakmai és vizsgakövetelmények módosulása és az új szakképzési kerettantervek kiadása – tette szükségessé. A tankönyv második kiadása Korszerű ételkészítési ismeretek címmel, 1 kötetben jelent meg. Ennek indoka az a törekvés volt, hogy a tankönyv tartalmában, felépítésében is megfeleljen az akkori (2016-os) új kerettantervekben előírt szakmai követelménymodulok elvárásainak. Ennek érdekében az első változat ismeretanyagát egyrészt szűkíteni, másrészt új ismeretekkel bővíteni, szakmai tartalmát tekintve aktualizálni, korszerűsíteni kellett. Ez szükségessé tette a teljes tananyag struktúrájának, fejezetszerkezetének átalakítását is. Ez a tankönyv a 2016-ban kiadott és tankönyvvé nyilvánított Korszerű ételkészítési ismeretek című tankönyv javított változata. A tankönyv harmadik kiadása is szervesen kapcsolódik a kiadó által korábban megjelentetett tankönyvekhez, de – természetesen – önállóan is használható.