A jegyzet, a 0874-06 azonosító számú „Kisvállalkozások alapítása, működtetése, megszüntetése" követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek elsajátításához nyújt segítséget.
A könyv teljes egészében tartalmazza az OKJ-s képzés nomenklatúrájában szereplő 10034-12 azonosító számú „Logisztikai ügyintéző feladatai” szakmai modul anyagát öleli fel és a vállalati logisztikai rendszer működésének alapelveivel és alapelemeivel foglalkozik.
A könyv tartalmazza az 54 841 11 azonosító számú „Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző”
51 345 06 számú „Raktárvezető”, valamint 31 341 04 számú „Raktáros” követelménymoduljainak
a Szakmai és Vizsgakövetelményekben leírt és a két modul kerettantervében szereplő ismeretanyag
követelményeit.
Ez a könyv azoknak kíván segítséget nyújtani, akik a különböző turisztikai vállalkozásoknál utazásszervezői vagy utazásközvetítői tevékenységgel szeretnének foglalkozni. A szöveges részben leírtakat a jegyzet végén gyakorlati példák illusztrálják.
Ez a könyv, amit most átnyújtunk Önnek Vendéglátó gazdálkodás címmel, a 11561-16 Gazdálkodási ismeretek modul témakörei, valamint a 11536-16 Marketing a vendéglátásban modulból a „Vendéglátó gazdálkodás elmélete” és a „Vendéglátó gazdálkodás gyakorlata” tantárgyak, továbbá a 10045-12 Gazdálkodás modul „Vendéglátó gazdálkodás” és „Szakmai számítások” tantárgyak alapján dolgozza fel a vállalkozásokat érintő gazdálkodási ismereteket.
Antal B. Gábor- Bádonyi Mihály- Szőke Szabolcs KR-404
2.800.-
A bártender szakma és a bárok működésének megismerése segít hozzá ahhoz, hogy bővebb ismeretek szerezzünk az italfogyasztás igazi kultúrájáról, élvezetéről. A bárokban találhatjuk a legszélesebb italkínálatot, a legszakszerűbb felszolgálást, a legtöbb kreatív kevert italt. Könyvünk ezt mutatja be.
A könyv Kubesch Mária: Budapesti városnézés könyve alapján készült. Az érdeklődők olyan, mindenre kiterjedő ismeretanyagot kapnak, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy felkészülten induljanak el fővárosunk nevezetességeinek megtekintésére.
A tankönyv a kereskedelmi szakmai képzés alapköveit alkotó modulok tantárgyait dolgozza fel: ezek a 11992-16 Kereskedelmi ismeretek modulból a Kereskedelmi ismeretek és a 11691-16 Eladástan modulból az Eladástan, illetve az Eladási ismeretek.
A tankönyv a Kereskedő, a Logisztikai ügyintéző, valamint a Postai üzleti ügyintéző szakképesítéshez szükséges 11508-12 számú követelménymodul három tantárgyának elsajátítását szolgálja.
A feladatgyűjtemény a 12057-16 számú „Kereskedelmi gazdálkodás” követelménymodul Kereskedelmi gazdaságtan tantárgy elméleti tananyagának gyakorlati alkalmazásához hivatott segítséget nyújtani a kereskedelmi szakképzésben résztvevőknek.
A könyv teljes egészében tartalmazza az OKJ-s képzés nomenklatúrájában szereplő 10035-12 azonosító számú „Szállítás, fuvarozás, szállítmányozás” szakmai modul ismeretanyagát.
A könyv a 10028-12 Az élelmiszerek, vegyi áruk és gyógynövények forgalmazása szakmai követelménymodulban meghatározott feladatprofiloknak kíván megfelelni.
Az egészségügyben dolgozók többségét nyomasztja a mindig megújuló nagy tömegű orvosi információ, amely a betegek diagnosztizálásában és kezelésében felhasználható.
A könyv, a 11500-12 azonosító számú „Munkahelyi egészség és biztonság”megnevezésű szakmai követelménymodul témaköreit dolgozza fel. Felépítése, a témakörök tárgyalási sorrendje azonos a modul felépítésével.
A könyv és a hozzátartozó CD bemutatja a Windows 7 operációs rendszert, a szö¬vegszerkesztő, táblázatkezelő, bemutató készítő, weblapkészítő és adatbázis kezelő alkalmazásokat tartalmazó Microsoft Office 2013 csomagot, valamint az ingyenesen elérhető és letölthető irodai, böngésző és levelező programokat.
Jelen könyvünkben a tea növénnyel (Camelia sinensis (L.) Kuntze) és az „egyéb teafélék” megismertetésével foglalkozunk. Bepillantunk a teázás történetének néhány érdekesebb epizódjába, ismertetjük a főbb teakultúrákat és a legismertebb teafajták közül néhányat.
Az elsősegélynyújtás elsősorban gyakorlati ismereteket kíván, de ez elmélet nélkül nem működik. Ennek az ismeretnek a megszerzésében próbál könyvünk segítséget nyújtani. A könyvet bárki haszonnal olvashatja, de mégis elsősorban azok számára javasoljuk akik most még laikusok, de valamely egészségügyi területen tanulva szakembereké kívánnak válni és ehhez az elsősegélynyújtás alapjait kívánják elsajátítani.
A könyv segítségével az olvasó megismerheti az emberi szervezet felépítését, a belső szervek struktúráját, és azok működését. A könyv szerkezete, nyelvezete és a színes ábrák nagy száma hozzásegíti az olvasót az emberi szervezet megismeréséhez, biztos alapot adva az egészségügyi tanulmányokhoz.
E könyv első változatának (HACCP és közegészségügyi előírások az Európai Unióban és Magyarországon) kiadására az európai uniós csatlakozást megelőzően, az arra való felkészülést segítő szándékkal került sor. Ekkor kellett megismerkedni a HACCP rendszer elméletével, és kötelező jelleggel ki kellett dolgozni annak gyakorlati megvalósítását minden kereskedelmi- és vendéglátóegységben. Az európai uniós szabályozás lényege, hogy minden élelmiszerrel foglalkozó vállalkozásnak tisztában kell lennie az üzletében esetlegesen előforduló élelmiszerbiztonsági veszélyekkel, és azzal, hogy neki mit kell tenniea megelőzés, a következmények elhárítása érdekében.
Könyvünk célja, hogy segítséget nyújtson a kereskedelemben dolgozóknak, amikor munkájuk során külföldiekkel találkoznak, vagy külföldön szeretnének munkát vállalni. Nem hagyományos nyelvkönyvről van szó, hiszen épít – a legalább 10 osztály alatt elvégzett – általános nyelvtudásra.
A könyv célja, hogy segítséget nyújtson a kereskedelemben dolgozóknak, amikor munkájuk során külföldiekkel találkoznak, vagy külföldön szeretnének munkát vállalni. Nem hagyományos nyelvkönyvről van szó, hiszen épít – a legalább 10 osztály alatt megszerzett – általános nyelvtudásra.
A szakkönyvsorozat újabb tagjaként a pincéreknek és a vendéglátásban dolgozó eladóknak kívánunk segítséget nyújtani a szakmai vizsgára való felkészülésben. Az Európai Uniós kihívások megkövetelik, hogy a vendégekkel közvetlen kapcsolatban lévõ pincérek, vendéglátóipari-, gyorsétkeztetési eladók idegen nyelvi kommunikációja magas szinten történjék mindkét fél megelégedésére.
A könyv első hat fejezete (Brush up on Your English) nyelvi alapozó, tartalmazza a kezdők részére a minimális nyelvismeretet. A nem kezdők pedig felfrissíthetik meglévő tudásukat (A2, B1). A csoportok felkészültségi foka alapján határozzuk meg az alapozó rész feldolgozására szánt időt. A nyelvgyakorlók továbbhaladását teszttel segítjük.
A következő tíz fejezet speciális szakmai ismeretanyagot dolgoz fel a szakács és cukrász szakképzésben résztvevőknek.
A könyv a pincér és vendéglátós szakképzés idegen nyelvi tananyagegységeinek követelményét fedi le. A beszéd-centrikusságon alapuló könyv tömör nyelvtani magyarázatokból, gyakorló feladatokból, találó párbeszédekből és több szintfelmérő tesztből épül fel.
A könyv első hat fejezete (Frischen Sie Ihr Deutsch auf) nyelvi alapozó, tartalmazza a kezdők részére a minimális nyelvismereteket. A nem kezdők pedig felfrissíthetik meglévő tudásukat (A2, B1). A csoportok felkészültségi foka alapján határoztuk meg az alapozó rész feldolgozására szánt időt. A nyelvgyakorlók tovább haladását teszttel segítjük.
A következő tíz fejezet speciális szakmai ismeretanyagot dolgoz fel a szakács- és cukrász- szakképzésben résztvevőknek.
A könyv bemutatja a legfontosabb lelki-szellemi jelenségek pszichológiai alapjait, kitér a turizmusban résztvevők utazási indítékai, motivációi pszichológiai alapjainak elemzésére.
A tankönyv, a 0001-06 azonosító számú „A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése” követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek elsajátításához nyújt segítséget.
A tankönyvben megjelenő témakörök tananyagtartalma átfogja a vendéglátóipar ágazathoz tartozó szakiskolai(szakács, pincér, cukrász, vendéglátó eladó), szakközépiskolai (vendéglátásszervező-vendéglős), valamint a szakiskolai képesítésekre ráépülő szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményeit.
E könyv a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatói részére nyújt pénzügyi ismereteket de természetesen más főiskolák hallgatói számára is segítséget nyújthat.
A Kiadó és a Szerző koncepciója szerint az új, 1 kötetes, Korszerű ételkészítési ismeretek címmel, 2016 végén tankönyvvé nyilvánított mű nem egyszerűen a korábbi, 2 kötetben megjelent tankönyv átdolgozott változata.
Az „újragondolás” elsődleges indoka az a törekvés volt, hogy a tankönyv második kiadása úgy tegyen eleget az aktuális kerettantervekben előírt szakmai követelményeknek, elvárásoknak, hogy egyben feleljen meg napjaink gasztronómiai kihívásainak, trendjeinek is.
Szótár a kereskedelem, a vendéglátás és az idegenforgalom területén dolgozó szakembereknek, diákoknak kíván segítséget nyújtani a Magyarországra látogató olasz vendégek színvonalas kiszolgálásában.
A könyv, a 12057-16 azonosító számú „Kereskedelmi gazdálkodás” megnevezésű szakmai követelménymodul tantárgyai témaköreinek feldolgozásával, a kereskedelmi szakképzés oktatási céljainak megvalósítását szolgálja. Segítséget nyújt a követelménymodul szakmai kompetenciáinak megszerzéséhez, a modulhoz tartozó szakmai ismeretek megfelelő mélységű elsajátításához.
A könyv tartalma, ismeretanyaga megfelel a szakgimnáziumban oktatható 10033-16 Kereskedő szakképesítés – Eladó mellék-szakképesítéssel szakképzési kerettanterv modulkövetelményének, a szakmai és vizsgakövetelményekben megfogalmazott szakmai ismeretek tartalmának, ezzel is segítve az egyes anyagrészek feldolgozását, a szakmai vizsgára való eredményes felkészülést.
A konyvesbolt.kit.hu oldal sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárul a sütik használatához. További részletek!