Kit - Online könyvesbolt Online könyvvásárlás

Kit - Online könyvesbolt

Online könyvvásárlás

Kategóriák

Francia-magyar szaknyelvi szótár (a készlet erejéig)

Francia-magyar szaknyelvi szótár (a készlet erejéig)
Szerző: Kovács Balázs-Juhász Szilárd
Cikkszám: 613
Oldalak száma: 164
Nyelv:
Magyar
Kiadás éve:2002
ISBN azonosító:963 637 152 0
1.500.-

A szótár a legfontosabb szakmai szókincset tartalmazza a kereskedelem, a turizmus és a vendéglátás területén dolgozók számára. A szótár tematikailag 2 egységből áll: egyrészt a szakmai témakörök szerint csoportosított francia-magyar, illetve a magyar-francia szakszókincsből, ahol a szavak és a kifejezések az adott témakörön belül ábécérendben találhatók. Másrészt a dialógusokból, szituációs párbeszédekből, amelyek a teljesség igénye nélkül kontextusban mutatják be a szavak egy részét.

Míg a kereskedelem területén átfogó, minden árucikk-kategóriára kiterjedő szóanyag került összeállítására, addig a turizmus és az idegenforgalom részekben a hangsúly a gyakorlati jellegű szókincsre került, a hazai viszonyokhoz igazítva. Így kerültek a szótárba a legismertebb magyaros ételnevek. A vendéglátással foglalkozó diákok figyelmébe ajánljuk a kereskedelmi részből az élelmiszerek és a konyhafelszerelés fejezeteit, az idegenforgalmat tanulók számára pedig a lakberendezés fejezet szókincse lehet hasznos.

A szótárt sikeresen használhatják a kereskedelem, a turizmus és a vendéglátás gyakorlati szakemberei, valamint a szakmai képzésben részt vevő diákok. A szótár elsősorban alap- és középfokú szakmai nyelvvizsgára felkészítő segédanyag.

Vissza