Szerző: Bádonyi Mihály
Cikkszám: KR-399
Oldalak száma: 528
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2022.
ISBN azonosító: 978-963-637-351-1
Határozat száma: SZASZIF/123087/2021-ITM
Ez a tankönyv a 2016-ban kiadott és tankönyvvé nyilvánított Korszerű ételkészítési ismeretek című tankönyv javított változata.
A tankönyv harmadik kiadása is szervesen kapcsolódik a kiadó által korábban megjelentetett tankönyvekhez, de – természetesen – önállóan is használható.
Ezek a tankönyvek a következők:
- Dudásné Baricza Margit – Poós Ferencné: Vendéglátó gazdálkodás (KIT Kft. 2019.)
- Dudásné Baricza Margit: Szakmai vizsgára felkészítő feladattár (Vendéglátó üzleti gazdálkodás), (KIT Kft. 2018.)
- Dr. Szeitzné dr. Szabó Mária: HACCP és élelmiszerbiztonsági előírások az Európai Unióban (KIT Kft. 2019.)
- Bádonyi Mihály: Szakmai és üzletvezetési ismeretek a vendéglátásban (KIT Tudásközpont Zrt. 2020.)
Tankönyvünkben – hogy ne legyen ismétlődés más tantárgyak/tankönyvek ismeretanyagával az ismeretek elsajátítása során – a fenti könyvekre való utalásokat minden fejezetben, alfejezetben feltüntettük hivatkozás, vagy lábjegyzet formájában.
A tanulási folyamat eredményességének érdekében:
- a tankönyvben szereplő folyamatábrák, táblázatok, képek hozzásegítik a tanulókat a tananyag tartalmának elsajátításához
- a fogalmak értelmezését, gyors keresését könnyítik meg a könyv végén található tárgymutatók
- a fejezetek és az alcímek elnevezése megfelel a programtantervekben (tanulási területekben, tantárgyakban, témakörökben) szereplő kulcsszavaknak és kulcsmondatoknak
- a könyvben vastag betűvel szedett szövegrészek a legfontosabb ismereteket tartalmazzák
- a fejezetek tagolása segítséget nyújt a kulcsszavak, kulcsmondatok értelmezéséhez és a képzési és kimeneti követelményekben (KKK) meghatározott elvárások teljesítéséhez
- a fejezetekben található (dőlt betűvel kiemelt) kérdésekre adott válaszok megkönnyítik a szakmai vizsgákra történő felkészülést
- a Kérdések, feladatok között szereplő, a portfólió dossziéra vonatkozó utasítások – a vizsga szintjétől függetlenül – a feladatok teljesítéséhez szükséges tevékenységek elvégzését segítik elő
- a piktogrammal jelzett olvasmányok érdekességeket, kiegészítő ismereteket tartalmaznak
Minden tanulónak és kollégának eredményes, örömteli munkát kíván:
A szerző és a kiadó