Kit - Online könyvesbolt Online könyvvásárlás

Kit - Online könyvesbolt

Online könyvvásárlás

Kategóriák

Élelmiszerek, gyógynövények és vegyiáruk forgalmazása

Élelmiszerek, gyógynövények és vegyiáruk forgalmazása
Szerző: Csák Emese
Cikkszám: KR-313
Oldalak száma: 248
Nyelv:
Magyar
Kiadás éve:2015
ISBN azonosító:978 963 637 340 5
3.500.-

A könyv a 10028-12 Az élelmiszerek, vegyi áruk és gyógynövények forgalmazása szakmai követelménymodulban meghatározott feladatprofiloknak kíván megfelelni.

 

A könyv fő fejezetei:

I. Élelmiszerek általában 
II. Az élelmiszerek csoportjai 
III. Gyógynövények 
IV. Vegyi áruk 
V. Árukezelés

Az I. és II. fejezetben az élelmiszeráruk, a III. fejezetben a gyógynövény termékek, és a IV. fejezetben a vegyi áruk ismertetése történik. A termékek választéka nagyon széles. A teljes kínálatot szinte lehetetlen bemutatni, a könyv a főbb élelmiszeripari, gyógynövény termékek és vegyi árucsoportokat tartalmazza. Az V. fejezetben az áruk eladásának néhány gyakorlati, speciálisan az élelmiszerekre vonatkozó kérdésére - kihelyezés, mérés, csomagolás, dekoráció - tér csak ki a könyv.

Az egyes témakörök után található Kérdések, feladatok az elméleti tudás gyakorlatban való alkalmazását igénylik.

A *-gal jelölt szavak, kifejezések magyarázata a könyv végén lévő Kislexikon­ban található.

A Mellékletek nagyon sok hasznos információval egészítik ki a fejezetek ismeret anyagát.

  

TARTALOMJEGYZÉK
 

TARTALOMJEGYZÉK

BEVEZETŐ 

I. ÉLELMISZEREK ÁLTALÁBAN 
1. Az élelmiszerek összetétele 
1.1. A víz 
1.2. A szárazanyag
1.3. Az élelmiszerek értékelése 
2. Korszerű táplálkozás 
2.1. Korszerű (egészséges) élelmiszerek, biotermékek 
2.2. Táplálkozástani irányelvek, tanácsok 
2.3. Diétás élelmiszerek 
2.4. Táplálkozási irányzatok 

II. AZ ÉLELMISZEREK CSOPORTJAI 
1. Növényi eredetű élelmiszerek 
1.1. Malomipari termékek
1.2. Tésztaipar termékei 
1.3. Sütőipari termékek 
1.4. Édesítőszerek (Cukoripari termékek) 
1.5. Édesipari termékek 
1.6. Cukrászati áruk 
1.7. Zöldségek, gyümölcsök 
1.8. Növényi eredetű étkezési zsiradékok 
2. Állati eredetű élelmiszerek 
2.1. Hús és húsfeldolgozóipari termékek 
2.2. Tej és a tejfeldolgozóipar termékei 
2.3. Állati eredetű étkezési zsiradékok 
2.4. Tojás 
3. Italok 
3.1. Alkoholmentes italok 
3.2. Alkoholos italok 
4. Fűszerek és ízesítőszerek 
4.1. Fűszerek 
4.2. Ételízesítők 
5. Élvezeti szerek 
5.1. Kávé 
5.2. Tea 
5.3. Energiaitalok 
5.4. Dohányáruk 

III. GYÓGYNÖVÉNYEK 
1. A gyógynövényekről általában 
1.1. Meghatározás, hatóanyagok 
1.2. Alkalmazásuk, felhasználásuk
2. Gyógynövény termékek 
2.1. Gyógynövény termékek választéka hatásterületük szerint 
2.2. Gyógynövény termékek választéka összetétel, megjelenési forma szerint 
2.3. Gyógynövény termékek minősége, csomagolása, felirataik, tárolásuk 

IV. VEGYI ÁRUK 
1. A háztartási és vegyi árukról általában 
1.1. Higiéniai, tisztítóhatású anyagok 
1.2. Bőrápolás alapjai 
2. Kozmetikai termékek 
2.1. Testhigiéniát és testápolást szolgáló termékek 
2.2. Díszítő kozmetikumok 
3. Háztartási vegyi áruk 
3.1. Mosási alapfogalmak 
3.2. Háztartási vegyi áruk választéka 
3.3. A háztartási vegyi áruk csomagolása, tárolása 
4. Lakkok, festékek 
4.1. Felületkezelők 
4.2. Felületbevonók 
4.3. Felületbevonók segédanyagai 
4.4. Festés utáni szerek 
5. Norinbergi áruk 
5.1. Testgondozási cikkek
5.2. Egészségügyi és gyermekápolási cikkek 
5.3. Háztartási cikkek 

V. ÁRUKEZELÉS 
1. Élelmiszer és vegyi áruk értékesítése 
1.1. Az áruféleségek bolti kihelyezésének általános szabályai 
1.2. Árucsoportok – speciális kihelyezési szabályok 
1.3. Az eladó személye 
1.4. Az eladás specifikumai 
2. Élelmiszerek és vegyi áruk csomagolása 
2.1. Bolti csomagolási feladatok általában 
2.2. Speciális csomagolási feladatok: ajándékkosarak, díszcsomagolás 

KISLEXIKON 
FELHASZNÁLT IRODALOM
MELLÉKLETEK

 

Vissza